Моуриньо: Съдията трябва да бъде човек на терена


Н. Гавазов

Моуриньо: Съдията трябва да бъде човек на терена

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо остана недоволен от работата на системата VAR в мача от 32-ия кръг на шампионата на Англия с Шефилд Юнайтед. (1: 3) През първото полувреме реферът на срещата Крис Кавана отмени гол на нападателя на Тотнъм Хари Кейн, след като изгледа видео повторение на ситуацията.

Експертът от Sky Sports Джейми Реднап назова това решение най-лошо, което е виждал с участието на VAR и Жозе даде да се разбере, че изцяло е съгласен с това мнение.

"Не мога да кажа какво чувствам. Джейми може да говори, за него това не е проблем. Аз не мога да го направя, защото в противен случай ще се сблъскам с проблеми, а искам да защитя себе си и клуба си от това. Не мога да бъда отворен, както искам.

Мога само да кажа, че обикновено се държа професионално на пейката. В такива моменти никога не се оплаквам от човека със свирка, защото той вече не е рефер.

Свикнал съм да се оплаквам, свикнал съм да отивам до четвъртия рефер, но сега играта се преценява от помощник-рефера във видеостудиото. Момчето и дамата със знамената вече са помощници на асистент-рефера. Това е същността на проблема.

Мисля, че реферът винаги трябва да е на терена, а хората от видео студиото трябва просто да го подкрепят и да му помагат. Сега това не се случва. Не можем да очакваме, че реферът, който не е много добър на терена, ще бъде добър във видео студиото. Движим се в много лоша посока за тази красива игра. Игра, в която всички са влюбени", заяви Моуриньо.

  Сподели
352