Ман Сити унижи Ливърпул в деня на големия празник


И. Ангелов

Ман Сити унижи Ливърпул в деня на големия празник

Манчестър Сити посрещна Ливърпул за първия мач на мърсисайдци след официалното им обявяване за новия шампион на Англия. Днес обаче на стадион "Етихад" домакините се разправиха с тима на Юрген Клоп с 4:0, без да оставят нито шанс на противника за нещо в срещата.

До почивката Ливърпул изоставаше с 3 гола, а това става за първи път от май, 2015 г. и загубата от Стоук Сити с 6:1. Тук в 25-ата минута Де Брюйне откри от дузпа, спечелена от Стърлинг за 1:0. Последва гол на самият Стърлинг в 35-ата, когато бе намерен от Фоден в полето, овладя и стреля през краката на Джо Гомес в близкия ъгъл за 2:0.

В 45-ата минута на първата част Фоден и Де Брюйне размениха двойно подаване през Ван Дайк и младият англичанин завърши за 3:0, което го направи най-младият играч на албиона с гол и асистенция в един мач, от Даниел Стъридж насам през 2008 г.

В 66-ата минута унижението бе дори по-голямо, след като Юрген Клоп включи в игра Окслейд-Чембърлейн за да гони попадения, и при една атака на Сити, в края Стърлинг стреля неточно, а Чембърлейн с шпагат вкара топката в собствената си врата за 4:0.

Това и не беше всичко в двубоя, и в последната 94-та минута Фил Фоден асистира отново, този път когато размени двойно подаване с Марес, алжирецът напредна от ляво през двама и завърши в близкия ъгъл за нов гол, който обаче бе отменен от ВАР решение.

  Сподели
274