Евертън свали Лестър до границата на топ 4 (видео)


И. Ангелов

Евертън свали Лестър до границата на топ 4 (видео)

Евертън прие Лестър Сити в срещата от тридесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Гудисън Парк" домакините спечелиха с 2:1 и по този начин се изравниха с 10-ата позиция и Шефилд, докато Лестър остава с 55 точки, на 1 над Челси и 2 над Манчестър Юнайтед и Уулвърхемптън Уондърърс.

Двата гола на домакините паднаха рано в първата част когато първо в 10-ата минута Гордън центрира ниско от ляво за включилия се Ришарлисон, и той завърши с апломб за 1:0.

6 минути след това беше отсъдена дузпа за домакините заради игра с ръка на Ндиди в полето на Лестър. Гилфи Сигурдсон стреля от бялата точка в средата, като изпрати вратаря в грешна посока за 2:0.

Така на почивката за Лестър се появиха Мадисън и Ихеаначо, а Барнс и Прат напуснаха игра. Брендан Роджърс промени системата на 4-4-2 и още в 51-ата минута Ихеаначо върна гол. Това обаче стана случайно когато Варди отклони за него в наказателното поле, но Холгейт изпревари нападателя, опита да изчисти, но нацели главата му и топката влетя в мрежата за 2:1. До края Евертън заложи на дефанзивен подход и задържа преднината си.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
147