Рекорден Обамеянг в победата над Норич (видео)


И. Ангелов

Рекорден Обамеянг в победата над Норич (видео)

Арсенал прие Норич Сити в срещата от тридесет и втория кръг на английската Висша лига. Днес на "Емирейтс Стейдиъм" домакините победиха с 4:0 и застанаха на 7-ата позиция в класирането, на 6 точки зад Уулвс. В срещата нападателят на домакините Пиер Емерик Обамеянг достигна до кота 50 гола за Арсенал в своя 79-ти мач, и по този показател той стана първи в историята на реализаторите на Арсенал.

Тиери Анри и Иън Райт стигнаха до 50 гола в 87 и 101 мача съответно за Арсенал. В историята на Висшата лига само 5 човека са стигали до 50 гола по-бързо от Обамеянг - Анди Коул (65), Алан Шиърър (66), Рууд ван Нистелрой (69), Мохамед Салах (72) и Фернандо Торес (72).

В 33-ата минута Обамеянг вкара първия гол в срещата когато вратарят Тим Крул се забави да играе с топката, нападателят му я отне и стреля на празна врата за 1:0. 3 минути след това Обамеянг получи топка на левия фланг и центрира ниско за Гранит Шака, който с мощен удар през краката на Крул удвои за 2:0.

В 67-ата минута отново след грешка в защита, една върната към Крул топка попадна в Обамеянг и той матира вратаря за 3:0, а в 81-ата минута Соарес с удар от дистанция оформи 4:0.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
202