Арсенал е на полуфинал през Шефилд


И. Ангелов

Арсенал е на полуфинал през Шефилд

Шефилд Юнайтед посрещна Арсенал във втората полуфинална среща от ФА Къп. След като вчера Манчестър Юнайтед намери място на полуфиналите през Норич Сити, днес след 2:1 Арсенал става втория тим сред последните 4 отбора в тазгодишното издание на най-старото състезание.

Още преди да изтекат 10 минути игра обаче домакините вкараха топката в мрежата на противника. Тук обаче МакБърни намери с глава Лундстрам в засада и попадението бе отменено за радост на гостите. В 23-ата минута Башам изрита Лаказет в глезена на сантиметри в наказателното поле и това бе дузпа, която Никола Пепе реализира за 1:0.

В 35-ата минута Лундстрам напусна за домакините с травма в рамото и в игра се появи Бърж. До почивката и двата тима бяха близо до гола, а вратарят Мартинес се прояви добре на два пъти за "артилеристите".

В 58-ата минута втората част започна както първата за домакините, и те стигнаха до гол след статично положение на Норууд, което намери МакГолдрик и Еган в засада и те последователно играха с топката за отменен гол. 2 минути след това Башам бе намерен на стрелкова позиция от Робинсън и вратата на гостите отново оцеля. 

В 87-ата минута обаче слабите действия на Арсенал в защита бяха наказани след дълъг тъч, при който Колашинац комично изби в тялото на Мустафи, и топката попадна на волето на МакГолдрик, който матира вратаря за 1:1. Все пак в 90-ата минута Никола Пепе овладя в наказателното поле, предаде топката за Себайос, който стреля от много труден ъгъл, но топката намери пътя през Хендерсън за 2:1.

  Сподели
299