Хаман: Ливърпул води Ман Юнайтед с пет години


И. Ангелов

Хаман: Ливърпул води Ман Юнайтед с пет години

Бившият играч на Ливърпул Дитмар Хаман обяви, че Юрген Клоп е успял да върне отбора на върха и на мястото на Манчестър Юнайтед, като в момента "червените" водят на историческия си съперник с пет години в развитието си и статута сред най-елитните отбори. След спечелването на Висшата лига Ливърпул изостава с още 12 от Юнайтед след преформатирането на лигата, но в цялата история на футбола Ливърпул стои само на 1 трофей от изравняване на Юнайтед до 20 домашни отличия общо.

"Когато аз бях играч, всеки искаше да се присъедини към Манчестър Юнайтед. Тогава просто се знаеше, че като станеш играч на Юнайтед, това ти гарантира медали и купи. Те бяха най-големият отбор, клубът, за който се говореше в Англия и извън нея.

"Откакто Сър Алекс Фъргюсън се пенсионира Юнайтед започна да страда на терена. И в перфектното време Юрген Клоп пристигна и направи Ливърпул отбора, за който всички играчи искат да играят. По това той детронира Юнайтед.

"Аз не съм сигурен дали Ливърпул може да доминира в лигата както Юнайтед го направи, защото Манчестър Сити и Пеп Гуардиола ще имат да кажат нещо по въпроса. Но Ливърпул се намира на 5 години пред Юнайтед, и клубовете от Лондон са дори по-назад.

"Клоп има още 4 години в договора си, и през този период той ще иска да задмине 20-те титли на Юнайтед и да спечели отново Шампионска лига."

  Сподели
193