Пеп: Ливърпул заслужава шпалир, догодина се връщаме


И. Ангелов

Пеп: Ливърпул заслужава шпалир, догодина се връщаме

Мениджърът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола потвърди, че неговият отбор ще устрои на новия шампион шпалир на честта следващата седмица на стадион "Етихад". Загубата от Челси с 2:1 през седмицата означаваше край на двегодишната доминация на "гражданите" като шампиони:

"Ще направим шпалир на честта, разбира се. Винаги когато приемаме Ливърпул и те идват в нашия дом, това е невероятно. Те не могат да се оплачат. Разбира се, ще го направим, защото те го заслужават.

"Аз не мога да кажа, че Сити игра без страст. Не слагайте думи в устата ми когато не съм ги казал. Не знам каква страст има в Ливърпул. Предполагам, когато си имал 30 години без титла във Висшата лига, то след спечелването на Шампионска лига ще си концентриран над това. Но не съм казал друго. Защото отбор, спечели 8 титли, включително Къмюнити Шийлд през 2018 и 2019, има страст. Във всеки мач и всяко състезание. Никой не може да каже, че в Сити няма страст.

"Трудно е да направиш това, което ние направихме и то в най-трудната лига на света. В спорта трябва да живееш за бъдещето, за следващото нещо, но трябва с едно око да гледаш и какво си направил. Не забравяйте, че ние сме невероятен клуб и организация. Това, което ще направим сега, е да се поучим. Аз мисля, че знаем причините да пострадаме този сезон и ще ги разрешим за следващия."

  Сподели
217