Челси детронира Манчестър Сити


И. Ангелов

Челси детронира Манчестър Сити

Челси прие Манчестър Сити в срещата от тридесет и първия кръг на английската Висша лига. Днес домакините спечелиха с 2:1 и застанаха на 5 точки пред Манчестър Юнайтед на четвъртата позиция в таблицата, и 1 зад третото място и Лестър. Ман Сити пък остана на второ място с 23 точки зад Ливърпул, който стана недостижим на върха до финалния 38-ми кръг.

До почивката Сити изглеждаше много нестабилно в защита и домакините често създаваха опасности въпреки малкото владение на топката. В 36-ата минута огромно неразбирателство на последните в отбрана Менди и Гюндоган позволи на Пулисич да се включи на скорост и да пробяга половината терен сам, преди да матира Кепа за 1:0.

В началото на втората част Гуардиола включи Давид Силва и Жезус в игра на мястото на Бернардо и Родри, като в 55-ата минута Сити върна гол чрез Де Брюйне, който изпълни по перфектен начин пряк-свободен удар за 1:1. 2 минути след това Стърлинг нацели и гредата зад Кепа в опасна ситуация.

Последваха обаче още опасности пред вратата на Едерсон. В 71-ата минута при подобен на първия гол Пулисич се откъсна сам срещу вратата и стреля ниско по земя, но прибиращият се на скорост Уокър с шпагат успя да спре топката на линията. 5 минути след това при карамбол в полето на Сити Фернандиньо изби от гол-линията с ръка, и това бе дузпа и червен картон за защитника. 

От бялата точка Вилиан реализира за 2:1 и така предаде короната на Висшата лига на Ливърпул.

  Сподели
339