Бърнли се извини за банера


Н. Гавазов

Бърнли се извини за банера

Бърнли на официалния уебсайт публикува изявление за ситуацията с банера, която се случи по време на мача от 30-ия кръг на шампионата на Висшата лига на Англия с Манчестър Сити.

Напомняме, че по време на срещата над стадион "Етихад" в Манчестър прелетя самолет с банер "Животите на белите са важни", който накрая завършваше с надпис "Бърнли", подсказващ, че банерът е дело на фенове на гостуващия тим.

Това веднага предизвика възмущение сред "прогресивната" футболна общественост и доведе до много критични коментарии в социалните мрежи, въпреки че футболистите на терена играеха с фланелки с аналогичен надпис, но в защита на тъмнокожите.

Комичността на ситуацията достигна до там, че пресслужбата на Бърнли излезе със специално обръщение, в което поднесе своите извинения за това, че фенове на клуба са обявили важността на живота на белите за важни.

"Клубът Бърнли категорично осъжда действията на отговорните за самолета и обидния банер, летял над "Етихад - Сити оф Манчестър" същата вечер. Ще работим с властите, за да намерим отговорните лица и да въведем доживотна забрана да присъстват на мачове.

Ние изцяло подкрепяме инициативата Black Lives Matter Premier League. Клубът се гордее с работата си с хора от всякакъв пол и религия и се противопоставя на расизма“, се казва в изявлението.

  Сподели
357