Ливърпул се измъкна с точка от Гудисън Парк


И. Ангелов

Ливърпул се измъкна с точка от Гудисън Парк

Евертън прие Ливърпул в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес на "Гудисън Парк" двата тима не успяха да стигнат до гол, въпреки добрите възможности за това пред домакините, които стигнаха и до удар в гредата към края на срещата.

До почивката остротата в действията на двата тима липсваше, а гостите нямаха и удар до 41-ата минута. Ришарлисон имаше най-доброто положение до средата на мача, а Александър-Арнолд от пряк-свободен удар не затрудни Пикфорд в положението за Ливърпул преди 45-ата минута.

Във второто полувреме и двата тима направиха промени, Ливърпул продължи да владее повече топката, но най-доброто положение в срещата бе в 80-ата минута когато Ришарлисон от ляво пусна топка в средата, Калвърт-Люин с пета стреля към Алисон, който изби към Дейвис, а полузащитникът стреля в далечната греда, която спаси Ливърпул.

Последва нова ситуация пред Калвърт-Люин след корнер и подаване на Сигурдсон на главата на Кийн, който продължи за нападателя на втора греда, но Люин стреля неточно. В 82-ата минута Ришарлисон отново напредна от ляво, стигна до трудна позиция под ъгъл и стреля по Алисон, който спаси в близкия си ъгъл. 

В 92-ата минута срещата завърши с положение пред Фабиньо, който от пряк-свободен удар от дъгата принуди Пикфорд да спаси.

Така Ливърпул излиза с 23 точки пред Манчестър Сити в класирането, а Евертън се покачва на 12-то място на точка зад 11-я Бърнли и 2 зад Арсенал.

  Сподели
285