Брайтън обърна Арсенал


И. Ангелов

Брайтън обърна Арсенал

Брайтън прие Арсенал в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Днес "Артилеристите" загубиха вратаря си Бернд Лено след лоша травма в първото полувреме, а във второто двата тима си размениха по гол, преди след изтичането на добавеното време домакините да спечелят с 2:1.

Арсенал започна агресивно и след две атаки стигна до удар в гредата чрез Сака. В 31-ата минута Лаказет бе лишен от гола след брилянтно спасяване на Райън. В 36-ата минута при атака на домакините Лено излезе за една топка и се сблъска с Маупай. След намеса на лекарски екип вратарят бе изнесен на носилка, а докато беше носен вратарят не си спести обиди по адрес на Маупай, който бе близо до него.

В 53-ата минута гол на Обамеянг бе отменен от ВАР. В 68-ата минута обаче Николас Пепе вкара красив гол когато навлезе от дясно, нагласи топката на левия си крак и с красив фалц я изпрати в далечния ъгъл за 1:0. 

В 75-ата минута Марч бе намерен на аут-линията и центрира ниско за Маупай в полето, той стреля с пета и топката попадна между няколко играча на гол-линията на Арсенал, като Дънк я добута зад линията за 1:1. До края Обамеянг опита на два пъти и бе близо до гола, но в крайна сметка до такъв стигнаха домакините. Това стана в 95-ата минута при 3 дадени от съдията продължение, когато Маупай бе изведен под ъгъл и от трудна позиция прехвърли Мартинес за 2:1.

  Сподели
286