Пеп: Сблъсъци като Едерсон - Гарсия са част от играта


И. Ангелов

Пеп: Сблъсъци като Едерсон - Гарсия са част от играта

Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола обяви, че вратарят на отбора Едерсон не трябва да променя стила на игра след като в последната среща на тима той прегази съотборника си Ерик Гарсия за една топка и бранителят бе изнесен на носилка. 

"Не съм говорил с Едерсон за това. С начинът ни на игра, той трябва да играе и напред и в ситуации да реагира за секунда. Това е част от футбола. Всеки знае, че Едерсон не е искал да нарани противник или съотборник. Просто се случи.

"Както знаете, Висшата лига има протоколи при сътресения в главата и трябва да дадем на Гарсия 10 дни почивка. Вчера го видяхме след мача, той имаше малко наранявания по лицето. Спа в болницата, сега се чувства добре след станалото с Еди и той е щастлив, че се върна."

Гуардиола бе запитан и за предстоящото решение на УЕФА дали да продължат европейските турнири:

"Ще се адаптираме каквото и да реши УЕФА. Това е необичайна ситуация по света, не само във футбола. Когато Висшата лига обяви, че се спираме, трябваше да го направим. Ако УЕФА каже това и го обясни със здравето или сигурността на хората, ще го направим. Бихме искали да играем на Етихад както обичайно, но ако УЕФА реши друго поради здравословни причини, ние ще се адаптираме."

  Сподели
126