Кийн: Писна ми от Де Хеа, бих го пребил на полувремето


И. Ангелов

Кийн: Писна ми от Де Хеа, бих го пребил на полувремето

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн атакува яростно представянето на вратаря Давид Де Хеа във вчерашното равенство с Тотнъм във Висшата лига. До почивката Юнайтед изоставаше с 1:0 след удар на Бергвайн в обсега на вратаря, който той изби в мрежата си, което Кийн коментира пред Sky:

"Аз съм в шок от този гол. Гледал съм много футбол през годините, но да допуснеш такъв гол, аз съм бесен докато гледам този мач. Писна ми до смърт от този вратар. Аз щях да се сбия с него на почивката. Няма как да го избегне, щях да го нападна с юмруци.

"Това трябваше да е стандартно спасяване за наложен национален вратар. Невероятно. Не мога да повярвам, че Шоу удря топката с глава нагоре и бяга напред. Не разбирам Магуайър, който е национал, да го преминат така. Ако бях на мястото на Оле щях да изкарам някои играчи от игра. Не, че Юнайтед не игра добре, но трябва от време на време да покажеш мускули и характер за личността си.

"Тотнъм се справи добре, игра компактно, но Юнайтед? Магуайър и Де Хеа, нямаше да ги пусна в автобуса след този мач. Да си вземат такси до Манчестър. Това са национални играчи, може да анализираме играта им безкрайно. Имаме работа, трябва да влезем в топ 4, дори не говорим за трофеи. 

"Аз съм отвратен. Магуайър и Де Хеа трябва да се срамуват. Играете за Манчестър Юнайтед и оставяте играчи да бягат покрай вас? Доближете ги, движете си краката. Де Хеа - най-надцененият вратар, който съм виждал от дълго, дълго време."

След края на двубоя Кийн отново бе запитан за мнението си, като той смекчи тона и обяви, че би пуснал играчите в автобуса, но "щяха да стоят най-отзад".

  Сподели
231