Ман Юнайтед се върна до точка с Тотнъм


И. Ангелов

Ман Юнайтед се върна до точка с Тотнъм

Тотнъм прие Манчестър Юнайтед на своя "Уайт Харт Лейн" в срещата от поредния тридесети кръг на английската Висша лига. Домакините успяха да поведат в първата част след гол на Стивън Бергвайн, преди във второто полувреме Пол Погба да се появи и да спечели дузпа, която Бруно Фернандеш вкара за крайното 1:1.

Юнайтед започна агресивно срещата и създаде няколко положения, като принуди шпорите да се бранят. В 27-ата минута Лорис изпрати топката напред и Орие намери Бергвайн от дясно. Крилото напредна през средата на защитата като заобиколи Магуайър и стреля в Де Хеа, но вратарят не реагира добре и изби във вратата си за 1:0. Така устремът на гостите спадна до полувремето.

След почивката двата тима стояха равностойно до 63-ата минута, когато Погба и Гринууд се появиха за Фред и Джеймс за гостите. Мигновено Юнайтед затисна противника и организира много опасни атаки. Лорис се прояви с изключителна намеса в 66-ата минута срещу Марсиал. В момента когато гостите затягаха обръча все повече около полето на Тотнъм, съдията даде почивка на отборите за вода, и така "червените дяволи" трябваше да започнат да градят отново.

Стигна се до 80-ата минута, когато Погба от дясно премина през Дайър в наказателното поле и бе повален за дузпа. Зад бялата точка застана Бруно, който стреля категорично за 1:1.

В 90-ата минута реферът отново посочи бялата точка когато Бруно падна срещу Дайър в полето, но ВАР отмени решението и резултатът не се промени повече.

 

  Сподели
221