Ман Сити се върна с победа над Арсенал


И. Ангелов

Ман Сити се върна с победа над Арсенал

Манчестър Сити прие Арсенал в срещата от двадесет и деветия кръг на английската Висша лига, с която двата отбора се изравняват по мачове с лидера Ливърпул. Днес Сити победи с 3:0 и събра 60 точки, с 22 зад Ливърпул на втората позиция в таблицата.

Срещата не започна добре за Арсенал, който изгуби Гранит Шака след само 7 минути игра. Той бе изнесен на носилка след сблъсък със съотборника си Гуендузи и в игра се появи Дани Себайос. В 24-ата минута пък гостите загубиха втори човек когато Пабло Мари бе сменен от Давид Луис. Така играта на Арсенал не беше добра в защита и Лено трябваше да се намесва много пъти.

Чак в продължението на първото полувреме обаче резултатът откри Рахим Стърлинг след слаби действия на Давид Луис и силен удар през Лено за 1:0 в 47-ата минута.

В 49-ата минута Рияд Марес навлезе в наказателното поле от дясно и бе повален от Давид Луис, и това бе червен картон за бразилеца. На дузпата застана Кевин Де Брюйне и той вкара за 2:0.

Сити продължи да създава положения пред вратата на Лено, но лош момент за "гражданите" бе този в 82-ата минута, когато Едерсон напусна полето си за да спечели една топка и удари лошо младия си съотборник Гарсия. 19-годишният защитник прекара близо 10 минути на земята с лекарски екип около себе си, след което бе изнесен на носилка изглеждайки в лошо състояние.

След като Гуардиола бе използвал всички свои смени, Сити също заигра с 10 човека до края. В 91-ата минута Агуеро бе изведен срещу Лено, стреля през него и нацели гредата, а топката попадна във Фил Фоден за 3:0 и Сити записа 7 последователна победа над Арсенал във всички турнири.

  Сподели
177