Саутгейт: Санчо не може да сгреши


И. Ангелов

Саутгейт: Санчо не може да сгреши

Мениджърът на английския национален отбор Гарет Саутгейт вярва, че потенциално завръщане на нападателя на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо във Висшата лига на Англия, ще доведе до нови възможности за него. Звездата на Борусия се свързва с Манчестър Юнайтед и Челси през лятото, като се предполага, че негов трансфер ще надхвърли сумата от 100 милиона евро. Санчо вкара 17 гола и асистира 17 пъти в 29 мача в Бундеслигата този сезон.

"От лична гледна точка, за Англия, която и пътека да избере той, това е позитивно. Той ще играе в Дортмунд, където се грижат за него и показват правилно отношение. Няма лоша страна ако остане в Дортмунд, но ако го видим отново във Висшата лига, това ще му доведе нови възможности, друго обкръжение, и ние ще видим как той ще се адаптира.

"Най-важното е да продължи да играе редовно защото на неговата възраст това е ключово за развитието и подобрението му. Ключът е да играе футбол. Красотата да е в Дортмунд е това, че играе редовно и се намира в отбор, от който се очаква определено ниво. Шампионска лига е друг бонус, както и напрежението да се борят с Байерн Мюнхен през цялото време.

"Висшата лига ще е друго предизвикателство, защото дълбочината на лигата е по-интензивна - всички отбори са качествени."

  Сподели
296