Рууни: Не е лесно да кажеш на треньора, че тренировките му са боклук


Н. Гавазов

Рууни: Не е лесно да кажеш на треньора, че тренировките му са боклук

Бившият нападател на Манчестър Юнайтед, Евертън и Ди Си Юнайтед Уейн Рууни,, който сега е играещият треньор на Дарби Каунти, разказа за усилената работа на капитаните на отборите.

"Когато играчите са недоволни, те често отиват при капитана и накрая подавате жалба до треньора. Това може да доведе до трудни разговори. В един клуб ме помолиха да отида и да кажа на мениджъра, че тренировките му не са достатъчно добри. Не е лесно. "Съжалявам, треньор. Момчета смятат, че тренировката ви е боклук".

Можете да поемете върху себе си твърде много. Представяте играчи на срещи, посветени на благотворителността и бизнеса на екипа. Разговаряте с PFA (професионална асоциация на футболисти на Англия. - Прибл. Ред.).

Да бъдеш капитан на националния отбор е привилегия, но в същото време със задачи, различни от капитанството в клуба. Не играете с тези играчи всеки ден. Вие носите отговорност за посрещането на нови играчи и им помагате да се чувстват комфортно в тима. През деня винаги се опитвах редовно да бъда в тренировъчната зала и в кафенето, да бъда близо до играчите, особено новите и да говоря с тях", заяви Рууни.

  Сподели
129