Чех помогнал на Челси за привличането на Вернер


Н. Гавазов

Чех помогнал на Челси за привличането на Вернер

Бившият вратар на Челси Петр Чех изигра ключова роля в решението на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер да продължи кариерата си  на "Стамфорд Бридж".

По-рано тази седмица стана известно, че Челси спечели битката за Вернер, за която отдавна се смята, че Ливърпул е основен претендент за играча.

Вернер вече се съгласи на сделка до 2024 г. със заплата от 200 хил. паунда на седмица, а единственото, което остава на "сините" е да платят на РБ Лайпциг  53 милиона паунда, които са предписани в договора на Тимо като компенсация. Всички формалности могат да бъдат уредени през следващата седмица.

Според британски източници,  Челси успя да направи пробив в преговорите с Вернер, след като мениджърът на "сините" Франк Лампард и техническият съветник на лондонския клуб Чех извършиха тайно посещение в Германия.

Лампард и Чех, които заедно спечелиха три титли във Висшата лига и Шампионска лига като съотборници в Челси, направиха страхотно впечатление на самия Вернер, на семейството на Тимо и на неговите представители по време на личните си срещи.

Нито бащата на Вернер, нито неговият агент Карл-Хайнц Фьостер владеят английски език, така че за Лампард се оказа много полезен Чех, който перфектно владее немски език. Бившият вратар не само се представи като блестящ преводач на Франк, но и изрази собствено мнение за перспективите на Тимо в Челси.

Оказва се, че тази среща се проведе по време на зимната пауза на Челси през февруари. Лампард и Чех бяха толкова убедителни, че Вернер и неговият агент дори не трябваше да идват в Англия - което би било проблематично предвид пандемията от коронавирус - за да дадат окончателно съгласие за прехода на играча към "сините“.

Цялата операция около привличането на Вернер ще помогне на Чех значително да утвърди репутацията си на "Стамфорд Бридж“, където се завърна едва миналото лято, като окачи ръкавиците на пирона. Сега директорът на "сините" Марина Грановская може напълно да се концентрира върху координирането на финансовите аспекти на трансферите, като повери преговорите с потенциални новодошли на Петр и Лампард, чийто дует преди това помогна на "сините" да получат Хаким Зиеш от Аякс.

  Сподели
187