Солскяер: Изпробваме нови неща в тренировките


И. Ангелов

Солскяер: Изпробваме нови неща в тренировките

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер обяви, че имплементира нови идеи в тренировките на клуба и в момента той е изненадан от показания дух от неговите момчета преди подновяването на Висшата лига на Англия. След две седмици играта се подновява и Юнайтед ще играе с Тотнъм повече от 3 месеца след последния мач на "червените дяволи", който бе победа с 5:0 над ЛАСК на 12 март.

Преди паузата Юнайтед се намираше на поход от 11 мача без загуба във всички турнири, което включи победи над Челси и Манчестър Сити. Добрата форма бе дори по-впечатляваща защото контузени тогава за тима бяха ключовите Пол Погба и Маркъс Рашфорд, които сега са готови за игра.

"Тренировките бяха за това да си припомним какво правехме добре, да поправим едно или две неща и да погледнем някои нови идеи. Но надявам се да можем да продължим формата от точно преди карантината. Имаме мачове, които идват през няколко дни и ще трябва да се концентрираме над себе си и не само над първия мач.

"Нямаме търпение за тези срещи, сякаш сме ги чакали години. Чувството е сякаш 'най-накрая стигнахме'. Първия мач е точно след 2 седмици, така че трябва да повишим тренировките и да върнем остротата си. Всеки знае, че трябва да сме в най-добра форма срещу Тотнъм. Знаем, че това е голям мач за всички. На старта на сезона играхме с Челси и съм уверен, че и срещу Тотнъм ще можем да навлезем с тази психическа нагласа, за да играем много добър футбол.

"Настроението и духа в отбора са наистина добри, можех да го кажа просто така, но е истина. Аз мисля, че през последните месеци всички видяха как се справяхме със ситуацията и как клубът се справи. Играчите се поддържаха във форма, което е страхотно. Времето беше фантастично когато ни позволиха да тренираме в малки групи и в момента, след като постепенно преминаваме към контактни тренировки, може да видите по-добра форма и повече сближаване на тима.

"Това за мен е от основно значение. Това е от най-важните неща, да сме отбор и отборът да е над всичко останало."

Юнайтед се намира на 5-то място в лигата, на 3 точки зад Челси и 2 над Уулвс и Шефилд.

  Сподели
156