Пирес планира да стане треньор


Н. Гавазов

Пирес планира да стане треньор

Легендата на Арсенал Робер Пирес обяви желанието си да стане старши- треньор в обозримо бъдеще.

46-годишният французин, който завърши кариерата си през 2016 г., вече има скромен треньорски опит, но в момента търси работа.

В предишни години Пирес от време на време участваше в тренировките на Арсенал при Арсен Венгер, а също така работи в Индия с Гоа. Сега Робер се готви да получи лиценз и да отговори на ново предизвикателство.

"Някои от хората, с които играех, решиха да станат треньори, спортни директори или консултанти. Аз тръгнах по този начин, за да поддържам връзка с футбола.

Смятам, че треньорската работа е добра работа, въпреки че е трудно ежедневие. Мисля, че ще завърша курсове за треньор през следващите години. Планирам да го направя в Испания.

Не мога да кажа кой отбор ще тренирам. За да бъда честен, такива неща не се избират. Не знаете къде ще работите като старши- треньор.

Нека ви дам пример със Сабри Лямуши, който е много щастлив в Чемпиъншип с Нотингам Форест. Треньорът излиза на пазара и анализира предложенията.

Мога да ви кажа, че ще тренирам Арсенал, Майнц, Реймс, Марсилия или Виляреал, но няма да го направя. Днес това е трудно", заяви Пирес.

  Сподели
111