Беркамп: Артета трябва да запълни дупките


И. Ангелов

Беркамп: Артета трябва да запълни дупките

Легендата на Арсенал Денис Беркамп приветства подхода на новия мениджър Микел Артета за развитието на отбора. Бившият нападател обаче призна, че наставникът все пак ще трябва да потърси допълнителни играчи за да запълни празнотите в състава си:

"Аз гледах първия мач на Арсенал с Артета начело - загубата с 2:1 от Челси. В този мач беше ясно видимо какви са намеренията му за отбора. Предната четворка ще преследва топката и ще пресира противника, но полузащитата ще стои назад. Така остана голяма дупка.

"Аз не зная дали си спомняте Милан на Ариго Саки, с Марко ван Бастен, Рууд Гулит и Франк Рийкард. В тренировките те бяха вързани с въже, за да държат дистанцията си винаги еднаква на терена. Това беше фантастично и в нашия отбор. Винаги имахме връзка. Нямаше празно разстояние. 

"Той работи над това, но трябва време и може би други играчи. Бавно ще преминат към игра с много владение. Всеки на терена ще има три опции и ще се действа с триъгълници в игра. Това е много по-добре от преди. Но това е друга култура, която ще отнеме време. Трябва работа и време, както с Арсен Венгер."

  Сподели
190