Мингс за рестарта: Ние сме стока, всичко е за пари


И. Ангелов

Мингс за рестарта: Ние сме стока, всичко е за пари

Защитникът на Астън Вила Тайрон Мингс обяви, че играчите от Висшата лига са наясно, че ги третират като стока, и че рестартирането на първенството е само заради огромните пари, които са замесени. Висшата лига бе спряна през март заради коронавируса, като в момента се обяви, че първенството ще продължи на 17-ти юни.

"Мотивите са вероятно 100% финансови, а не говорим за почтеност в това решение. Аз изцяло съм 'за' играта защото нямаме избор. Като играчи обаче ние бяхме последните, които питаха за Проект Рестарт, и това е защото такива са приоритетите във футбола.

"Това не е проблем. Ние сме стоки в тази игра и приемаме това. Ние получихме опцията да тренираме отново и това е добре, но го направихме не защото трябваше, а защото ФА, Лигата, правителството и УЕФА всички казаха, че ще се играе. Няма значение какво мислят играчите, защото всички се връщат. Положението е 'играй или си тръгвай'.

"Важно е играчите да имат избор. Това е нещо лично. Ако не искаш да го направиш ти не трябва да си принуден. Хората излязоха с притеснения за семействата си и аз подкрепям тези хора 100%. Това е нещо, което трябва да обмислим наистина внимателно. Никой не трябва да бъде принуждаван да решава и да застраши семейното здраве и нужди.

"Рестартирането е водено само от парите. Аз мисля, че всички приемаме това. За мен това е добре защото гледам това чудовище, което е Висшата лига, и средствата, което то генерира, и аз няма да мрънкам, че съм част от това. Бях част когато всичко беше страхотно и все още съм част, когато атмосферата около играта е под въпрос."

  Сподели
467