Силвестър разказа защо е избрал Юнайтед, а не Ливърпул


Н. Гавазов

Силвестър разказа защо е избрал Юнайтед, а не Ливърпул

Защитникът Микаел Силвестър разказа защо навремето е отказал на Ливърпул и е предпочел да се премести в Манчестър Юнайтед.

Решавайки да напусне Интер през лятото на 1999 г., Силвестър получи предложение от мениджъра на Ливърпул Жерар Улие.

Възможността за работа със сънародника му обаче не бе толкова привлекателна, колкото изкушението да се присъедини към отбор, който току що е спечелил Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига.

"През това лято Марчело Липи дойде в Интер и вкара още един флангови защитник, Григорис Георгатос, който бе малко по-възрастен от мен.

Времето ми за игра беше предопределено да намалява и исках да играя. Жерар Улие бе мой треньор на младежко ниво във Франция, така че се познавахме добре и той ми се обади и ме попита дали искам да дойда  в Ливърпул.

Той каза, че иска да ме използва отляво в защитата. Въпреки конкуренцията, ще имам добър шанс да бъда в стартовия състав за повечето мачове.

Въпреки това, няколко дни по-късно Сър Алекс Фъргюсън ми се обади и изрази интерес. Изборът бе лесен - Юнайтед току-що спечели требъл.

Сър Алекс ми каза: "Ще играеш на позицията ляв бек и централен защитник - имам нужда от теб на двете позиции". Спомням си, че пристигнах в Манчестър в четвъртък и вече изиграх първия си мач в петък - и то не къде да е, но на "Анфийлд" срещу Ливърпул!

Това бе лудост: дори не познавах съотборниците си и не говорех добре езика. В деня на мача разговарях за кратко с Улие и той шеговито ме попита: "Защо не дойде при нас?". Но въпреки всичко ми каза, че разбира моя избор", заяви Силвестър.

Силвестър игра за Юнайтед преди да замине за Арсенал през 2008 година. Заедно с "червените дяволи" Микаел спечели четири титли във Висшата лига, ФА Къп и Шампионска лига.

  Сподели
144