Шанхай Шенхуа отказа да продължи наема на Игало в Юнайтед


Н. Гавазов

Шанхай Шенхуа отказа да продължи наема на Игало в Юнайтед

Манчестър Юнайтед получи неочакван отказ от китайския Шанхай Шенхуа за удължаване на  договора за наем на нигерийския нападател Одион Игало до края на сезон 2019/20, съобщава Daily Mail.

Само седмица преди изтичането на наема на играча, Манчестър Юнайтед получи отказ от китайския клуб да поднови договора на африканеца за още три месеца.  Шанхай настоява 30-годишният нападател да се завърне в Китай, за да се включи в подготовката за възобновяването на сезона в китайската Суперлига. Ако "червените дяволи"  не са в състояние да направят неочакван пробив в преговорите, Игало ще трябва да се върне в Шанхай, въпреки че миналата седмица той възобнови тренировки с Юнайтед и предпочита да завърши сезона в Англия.

От своя страна Шанхай Шенхуа е готов да предложи на играча да подпише нов договор с клуба до 2024 г. с увеличение на заплатата до 400 хиляди паунда на седмица.

Въпреки слуховете, че китайският клуб е готов да обсъди продажбата за сума над 20 милиона паунда, подобна сделка с ръководството на Манчестър Юнайтед не е била обсъждана.

Игало бе нает от Манчестър Юнайтед през зимен трансферен прозорец. Той проведе  8 мача във всички турнири в английския клуб, отбелязвайки 4 гола и 1 асистенция.

  Сподели
121