Клоп: Това е сезонът, в който трябва да станем шампиони


Н. Гавазов

Клоп: Това е сезонът, в който трябва да станем шампиони

Мениджърът  на Ливърпул Юрген Клоп разказа какво мисли за идеята да бъде анулиран този сезон във Висшата лига.

Когато пандемията от коронавируса спря футбола през март, а Холандия реши да анулира сезона в Ередивизе, феновете на Ливърпул се хванаха за сърцата от страх да не бъде повторен този сценарий във Висшата лига.

Сега тази заплаха отмина - Висшата лига даде да се разбере, че сезонът ще бъде завършен по един или друг начин. Според Клоп, би било несправедливо да се анулира тази кампания.

"Говореше се, че хората искат отмяна на този сезон. И започваш да си мислиш: "Хм. Изиграхме 76 процента от мачовете, а вие просто искате да заличите всичко?".

Лично аз бих приел това като несправедливост.

Ние сме първи  в таблицата за домакинските мачове. Ние сме първите в таблицата в гостуващите мачове. Това е сезонът, в който трябва да станем шампиони.

Най-важното е как се справяте с кризисната ситуация. Това обаче не означава, че някои неща изобщо не са важни, ако те са по-малко важни.

Мисля, че в живота има по-лоши неща от това да не станем шампиони. Много хора около нас имат големи проблеми. Хората умират и въпреки че винаги е било така, вирусът ни изненада и разтърси, защото никой не бе подготвен за него.

Не можем да сме готови за всичко, но често трябва да реагираме. Важна част от живота ми е да реагирам на неща, които не съм очаквал", заяви Клоп.

  Сподели
146