Рууни: Прекалено скоро уволнихме Ван Гаал


И. Ангелов

Рууни: Прекалено скоро уволнихме Ван Гаал

Бившият капитан на Манчестър Юнайтед Уейн Рууни вярва, че отборът вероятно е щял да се подобри значително ако не се бе разделил бързо с Луис ван Гаал през 2016 година, след само два сезона с холандеца начело като мениджър. Ван Гаал спечели ФА Къп, но бе сменен от Жозе Моуриньо, който доведе тима до второ място в лигата.

"Бях потресен когато Луис беше уволнен. За мен беше абсолютна радост да работя с него. Трябваше да го задържим за трети сезон. Щяхме да сме много по-силни. Аз чувствах, че нещата се подобряват и хората започнаха да разбират възгледите му. В тези две години аз научих повече, отколкото при всеки друг мениджър.

"Затова аз вечно ще съм му задължен. Не само защото ме избра за капитан, но и за цялото доверие и вяра, което имаше към мен. Ние нямахме най-добрия отбор в лигата, но не можехме да си позволим да имаме 12 контузени. Най-добрата ни 11-ка можеше да се класира в топ 4, но когато дойдоха контузиите бяхме в опасност защото нямахме толкова качество в отбора, както в предходните години.

"В онзи момент всичко беше добро за мен защото вече бях решил да ставам мениджър. Работата с Луис беше безценна по мое мнение, защото можех да науча много от него. Нямаше как да си пожелая по-добър пример."

  Сподели
577