Алърдайс си припомни как е чакал Левандовски на летището


Н. Гавазов

Алърдайс си припомни как е чакал Левандовски на летището

Известният английски треньор  Сам Алърдайс си спомни как вулканът Ейяфядлайкедюл  му е попречил  да подпише с Робърт Левандовски в Блекбърн.

Блекбърн не може да се завърне във Висшата лига след изпадането си през 2012 г. Кой знае каква би била съдбата на Роувърс,  ако няколко години по-рано Алардис успя да подпише Левандовски, който до този момент си спечели репутация на един от най-добрите нападатели в историята на Бундеслигата.

Биг Сам лично пътува до Полша, за да преговаря с Левандовски, който все още играеше за Лех, но трансферът се провали поради непреодолими обстоятелства.

"Аз и моят скаут-домакин Марти Глоувър отидохме да преговаряме с него, но ставаше дума само за пътуване.  Играчът ни направи голямо впечатление и президентът ни се споразумя за сделка на стойност 8 милиона евро. Футболистът  трябваше да отлети до нас, за да подпише договор.

По това време от Исландия дойде облак пепел и всички полети бяха отменени, така че той просто не можеше да лети. Изчакахме го на летището в Манчестър, но той не дойде. Седмица или две по-късно той се премести в Борусия Дортмунд.

Не го помнех, докато не прочетох една статия и докато самият Левандовски не повдигна тази тема. Това само ми напомни колко близо сме били до закупуването на един от най-добрите голмайстори в света", заяви Алърдайс.

  Сподели
153