Силва: Пеп е сред най-добрите в историята


И. Ангелов

Силва: Пеп е сред най-добрите в историята

Полузащитникът на Манчестър Сити Бернардо Силва сподели мнението си, че мениджърът на отбора Пеп Гуардиола вероятно се нарежда до най-добрите в историята на спорта. Испанецът изведе Ман Сити до две титли във Висшата лига, три купи на лигата, ФА Къп и два пъти Къмюнити Шийлд от пристигането си през 2016 г. 

"Лично аз не съм се учил само от него, но и от всичките ми съотборници откакто пристигнах в Манчестър Сити. Той е един от най-добрите мениджъри в историята. Страхотно е, че е при нас."

Силва похвали Гуардиола за промяната на стила на игра на отбора, който спечели 100 точки през сезон 17-18 и установи рекорд:

"Аз познавам съотборниците си, знам какво влияние има той от пристигането си в Манчестър Сити и то е огромно. Може да видите това с резултатите, с титлите през последните три сезона. Откакто аз съм тук спечелихме много трофеи.

"Но не е само до това, а до начинът, по който играем. Ние смятаме, че феновете ни харесват стилът на игра - офанзивен футбол, създаване на положения, голове, атрактивен футбол."

  Сподели
496