Оуен разказа защо е преминал в Юнайтед


Н. Гавазов

Оуен разказа защо е преминал в Юнайтед

Бившият нападател Майкъл Оуен разказа защо вместо да се върне в Ливърпул, той е преминл в Манчестър Юнайтед.

Оуен се присъедини към Юнайтед през 2009 г. и в продължение на три сезона на Олд Трафорд вкара пет гола в 31 мача във Висшата лига, спечелвайки една титла и една Купа на лигата.

Според Оуен първоначално той е мечтаел да се завърне в Ливърпул, но Рафаел Бенитес, тогава мениджър на "червените" е предпочел друг нападател.

"Напусках Нюкасъл и най-напред ми позвъни Кара (Джейми Карагър), който ми каза да разговарям с Рафа Бенитес.

Скоро Кара се обади и каза: "Няма да се получи, той ще подпише с някой друг. Мисля, че това бе Давид Нгог, но той вече имаше страхотни играчи в отбора си и нямаше нужда от друг централен нападател. И какво? Какво можех да направя?

Моят агент разговаряше с почти всеки клуб на планетата, за да разбере кой се интересува от мен. Моите опции бяха Хъл, Евертън и Манчестър Юнайтед. Можете да си представите ходът на моите мисли: ще отида в Евертън - ще бъда мразен, отивайки в  Манчестър Юнайтед - пак ще ме мразят.

Естествено, Ливърпул бе моят приоритетен избор, но ако Ливърпул не ме иска, тогава Манчестър Юнайтед са най-добрият вариант от тези три. Играят в Шампионска лига, не би трябвало да се местя, познавам много момчета оттам.

Не можех да повярвам на късмета си, когато Манчестър Юнайтед се обърна към мен. Ето ме, регресиращ футболист както си мислех, но шампионите на Англия все още ме искат. Бях абсолютно развълнуван", заяви Оуен.

  Сподели
138