Уилшър: Чувствах сякаш не заслужавам да съм в Арсенал


И. Ангелов

Уилшър: Чувствах сякаш не заслужавам да съм в Арсенал

Бившият полузащитник на Арсенал Джак Уилшър призна за настроението си когато пробива в първия отбор на "артилеристите", както и за ролята на Сеск Фабрегас в неговата кариера. Уилшър получи първия си професионален договор с Арсенал през 2009-та година, когато той бе само на 17 години, като той бързо се наложи сред титулярите. Последва повикване за националния отбор, но с редица контузии и несгоди между 2011-2016 г. англичанинът така и не достигна потенциала си, което доведе до наем в Борнемут и трансфер в Уест Хем през 2019 г.

Сега 28-годишният заговори: "Сеск винаги ми даваше съвети. Киерън Гибс бе в тима когато и Арън Рамзи проби. Всички ние станахме близки в предсезонната подготовка като млади играчи, защото младите обичайно са задружни когато се установят в първия отбор.

"Аз бях много тих на този етап. Звучи лудост, но аз наистина не мислех, че заслужавах да съм в отбора. Аз се чувствах като хлапе, и тогава имаше доста контузени и аз получих шанса си.

"Сеск беше добър. Той ми даваше съвети защото тогава бях с първия отбор, а след това ходех при резервите. Сеск винаги казваше: 'Гледах те онзи ден с резервите и ти се справи добре'."

Уилшър бе запитан и за това как си спомня представянето за Играч на мача от победата на Арсенал над Барселона на Пеп Гуардиола през 2011 г. с 2:1:

"Честно казано, аз не мисля, че играх много добре. Аз мислех, че се справям. Когато стигнахме полувремето, аз бях направил няколко добри неща, но чувствах, че те доминират. Тогава играеха така, че сякаш те карат да обикаляш в кръг без причина. Те правеха тези малки подавания в средата и ти не знаеш да пресираш ли ли да ги чакаш.

"Чак след срещата разбрах, че съм играл добре. Дойде Пол Ейкърс, домакинът, който каза 'Ти сложи Шави и Иниеста в джоба си току що'. Аз казах 'няма шанс', а той отговори 'казвам ти'. След това ми дадоха награда за играч на мача. Трудно е когато си в мач защото не знаеш как си играл и какво мислят хората.

"През следващите дни аз си спомням, че Насри ми каза 'Трябва да останеш на това ниво, току що качи няколко нива, трябва да запазиш това всяка седмица'. Добре е когато хората казват такива неща, но когато съотборниците ти го правят, тогава това означава повече."

  Сподели
108