Сезонът във Висшата лиги виси на един глас


Н. Гавазов

Сезонът във Висшата лиги виси на един глас

Осем клуба от Висшата лига на Англия имат негативно отношение към идеята да изиграят сезона на неутрални терени. Два клуба от горната половина, чиито имена все още не са обявени, се присъединиха към шестте отбора в долната част на таблицата.

В понеделник представители на клубовете ще обсъдят някои от проблемите за рестартиране на сезона. На гласуване ще бъде поставен въпросът с удължаване на договорите на играчите, чиито споразумения изтичат на 30 юни, до реалния край на сезона. Очаква се решението за срещите на  неутрални терени да не може да бъде взето в същия ден и дискусията да бъде отложена за 18 май.

На срещи на неутралните терени се противопоставят от Брайтън, Астън Вила, Уотфорд, Уест Хем, Норич и Борнемут. Изпълнителният директор на Брайтън Пол Барбър настоява да бъде одобрен подробен поетапен план за връщане на отборите на терена. Ако 9 от 14 клуба гласуват срещу мачове на неутрални терени, тогава това трябва да бъде прието, което обаче поставя завършването на сезона под въпрос.

  Сподели
122