Клоп: Бих върнал Джерард, но ще се бори за място


И. Ангелов

Клоп: Бих върнал Джерард, но ще се бори за място

Запитан от медиите кой играч би върнал в състава на Ливърпул, мениджърът Юрген Клоп не се посвени да посочи легендарния Стивън Джерард, но добави, че бившият капитан би трябвало да се бори за мястото си с останалите играчи. Иконата на клуба продължи кариерата си през 2015 г. в посока ЛА Галакси след 710 мача насред 17 години.

"Стиви, това е лесно. Но той ще трябва да се бори за място. Смешното е, че живяхме 4 и половина години в един град и не се бяхме виждали. А откакто сме в изолация аз го срещнах 6 или 7 пъти. Аз отивам да разходя кучето, да побягам или каквото и да е, и го виждам там със семейството му, така че сега се виждаме повече от всякога преди."

Запитан за продължаването след отмяна на мерките от коронавируса и какво би било първото му действие: "Вероятно ще направя нещо, което не е позволено още. Честно, бих искал да прегърна всички. Вече дълго време не сме се виждали, а аз харесвам момчетата. Това ще е готино, но вероятно няма да го позволят. Ще го оставим за по-късно.

"Искаме да сме професионалисти от първия ден. Трябва да проверим състоянието на всички, и да знаем кога ще можем да стартираме. В момента ситуацията е трудна, защото няма книги за подготовка в това положение. То се случва за първи път. Дали действаме правилно или грешно ще се види във времето.

"Ясно е, че трябва да се справим с това положение, както се справяме с почивките по време на сезона. Момчетата си имат програма, но следващото предизвикателство е, че ние не знаем кога ще приключи тази почивка. Тренировките са до това да правиш правилното нещо сега, а да жънеш успех след това."

Преди прекъсването на английското първенство Ливърпул се намираше на 25 точки пред преследвачите си в таблицата. Само 2 победи бяха необходими тимът да гарантира първата си титла от 30 години в Англия.

  Сподели
104