Пойет: Жозе ще спечели злато с Тотнъм


И. Ангелов

Пойет: Жозе ще спечели злато с Тотнъм

Густаво Пойе обяви мнението си, че Жозе Моуриньо ще доведе Тотнъм до успехи след като Маурисио Почетино не увенча петгодишния си престой с трофей. Аржентинецът достигна до финал на Шампионска лига, но се провали срещу Ливърпул през 2019 г. Пойет, който завърши кариерата си като играч именно в Тотнъм, бе критичен към уволнението на Почетино, но изрази увереност в Моуриньо:

"Трудно е да се каже дали уволнението бе правилно или грешно решение, защото не знаем какво си мисли бордът. Отвън всичко изглежда наред, имахме пет забележителни години с Почетино, който направи невероятни неща и накара отбора да играе футбол. Той поддържаше инерцията и стигна финал в Шампионска лига в една невероятна година с невероятни мачове.

"Но те решиха да направят промяна към мениджър, който печели неща. Това искат феновете на Тотнъм. Дали това беше правилно или грешно ще покаже времето. Това, което казвам аз, е да му дадем 3 години. Аз ще съм изненадан ако не спечели трофей в това време. Ще съм много изненадан."

  Сподели
244