Висшата лига е готова да изгони три клуба


Н. Гавазов

Висшата лига е готова да изгони три клуба

Последните три клуба от Висшата лига бяха предупредени, че ще бъдат изпратени в Чемпиъншип, ако се опитат да блокират възобновяването на сезона на неутрални терени.

Миналата седмица 20 клуба от най-горната английска дивизия научиха, че останалите мачове от сезон 2019/20 могат да се играят само на неутрални полета.

Тази идея предизвика недоволство сред аутсайдерите, които не искат да загубят фактора на домашния стадион в борбата за оцеляването си, а Брайтън и Астън Вила дори публично изразиха несъгласието си.

Гласуването на "Проект за рестартиране“ ще се проведе в понеделник сутринта, а според различни британски източници, Висшата лига вече е заплашила Норич, Астън Вила и Борнемут, които в момента са в зоната на изпадащите.

Ако подкрепата на проекта не е единодушна, Висшата лига ще проведе още един вот - и с мнозинство ще изпрати последните три клуба в Чемпиъншип.

По този начин, подкрепата на идеята за възобновяване на сезона на неутрални терени е най-добрата възможност за тези клубове да избегнат изпадане от Висшата лига.

  Сподели
236