Венгер разказа за отношенията си със Сър Алекс


Н. Гавазов

Венгер разказа за отношенията си със Сър Алекс

Бившият наставник на Арсенал Арсен Венгер каза истината за връзката си със Сър Алекс Фъргюсън, който тренираше  Манчестър Юнайтед.

От времето, когато Венгер бе назначен в Арсенал през 1996 г. до оттеглянето на Сър Фъргюсън през 2013 г., французинът и шотландецът редовно се конкурираха помежду си на вътрешната арена. Наскоро дори тяхното съперничество бе признато за най-голямото в света на футбола.

Арсен признава, че между тях не всичко вървело гладко, но тази конкуренция е стимулирала всеки от тях и е помогнало на двамата да се превърнат в истински легенди на английския футбол.

"Връзката ни премина през различни етапи, с възходи и падения. Днес имаме много приятелски отношения, но не винаги бе така.

Когато имате много голямо съперничество, понякога се случват много горещи моменти. Имахме и големи битки, но когато войната свърши, взаимното уважение се връща, защото и двамата се стараехме за доброто на нашите клубове.

Той бе много мощна фигура в Англия и имаше огромно влияние. Беше трудно да се биеш с него, защото по онова време Юнайтед принадлежеше към Sky, което също имаше огромно влияние върху играта, така че беше трудно.

Разбира се, ние се пришпорвахме взаимно. Освен това се научихме да контролираме емоциите си, станахме по-зрели и винаги се стремяхме да се подобряваме.

Той беше сензационен треньор и трябва да му дам заслуженото, защото винаги знаеше как да продължи напред. Никога не бе доволен от постигнатия успех и в правилните моменти взимаше решения, за да се движи напред. Никога не се страхуваше от промени, когато усещаше потребност от тях. Той бе много ефективен, но и много модерен - приемаше, че футболът се развива", заяви Венгер.

  Сподели
133