Ериксен: В Англия много отбори са по-силни от Тотнъм


Н. Гавазов

Ериксен: В Англия много отбори са по-силни от Тотнъм

Халфът на Интер Кристиан Ериксен разказа за прехода си от Тотнъм през зимния трансферен прозорец, оценявайки  шансовете за спечелване на трофей като част от италианския клуб.

"Мислех, че така ще е правилно, тъй като Интер наистина искаше да подпише с мен. Важно е играчът да знае, че клубът има нужда от вас. Това означава, че те направиха  всичко, за да ме получат. Някои фенове на Тотнъм се ядосаха, когато казах, че имам по-голям шанс да спечеля нещо в Интер, но това е вярно. В Англия има много отбори, които са по-силни от тях.

Винаги ще има хора в Тотнъм, които ще ми се ядосват, но огромната част от феновете имат положително отношение към мен, харесвах да играя за този клуб. Там срещнах прекрасни хора и имам приятни спомени. Бих искал да си тръгна при други обстоятелства, но футболът не работи така", заяви Ериксен за Jyllands Posten.

Ериксен се премести в Интер през зимния трансферен прозорец от Тотнъм. Трансферната сума възлизаше на 20 млн. евро. През този сезон 28-годишният датчанин участва в четири мача от италианския шампионат (един в стартовия състав). Договорът на играча с миланския клуб е валиден до лятото на 2024 година.

  Сподели
130