Партей е открит за трансфер в Арсенал


Н. Гавазов

Партей е открит за трансфер в Арсенал

Полузащитникът на Атлетико Томас Партей е отворен за трансфер в Арсенал  и се надява двата клуба да се споразумеят помежду си.

Според The ​​Telegraph,  Партей вече е потвърдил пред обкръжението си, че иска да опита възможностите си във Висшата лига, а Арсенал се разглежда като най-атрактивната дестинация за Томас.

Този интерес е взаимен - 26-годишният играч от националния отбор на Гана заема високо място в списъка с трансферни цели на мениджъра на "артилеристите" Микел Артета до принудителното спиране на сезона.

Както всеки друг клуб,  сега и Арсенал ще трябва да преразгледа плановете си за трансфери, имайки предвид щетите от спиране на сезона и много месеци напред без зрители по  трибуните.

В настоящата икономическа ситуация би било трудно за Арсенал да намери 45 милиона паунда обезщетение по силата на договора на Партей, но Атлетико има интерес към нападателя Александър Лаказет, така че двата клуба може да се опитат да договорят обмен на футболистите.

Добавяме, че Партей има пет сезона зад гърба си като основен играч на Атлетико, за което  първо трябваше да отиде под наем в Майорка и Алмерия.

  Сподели
169