Манчини: Декември ще е решаващ за Сити


Н. Гавазов

Манчини: Декември ще е решаващ за Сити

Мениджърът на Манчестър Сити Роберто Манчини не скри, че декември ще бъде решаващ месец за неговият отбор, относно това какви са перспективите за участие в борбата за титлата във Висшата лига на Англия. Като за начало обаче, „гражданите" ще трябва да решат една друга задача - да си извоюват правото да участват в следващата фаза на Лига Европа.

Както е известно, тази вечер Сити приема австрийския Залцбург в среща от 5 кръг на груповата фаза на Шампионската лига и в случай на победа ще си гарантира участието в плейофите на турнира. Този мач слага началото и на една сгъстена програма - през декември на „гражданите" предстои да изиграят седем мача, пет от които са във Висшата лига, а в следващите шест седмици отбора ще излезе на терена общо десет пъти. Предстоящите съперници на Сити са освен Залцбург и Ювентус, но и Болтън, Уест Хем, Евертън, Нюкясъл и Астън Вила. На 1 януари е двубоят с Блекпул, а четири дни по-късно е гостуването на Арсенал, след което идва и „десертът" - мачът с Лестър Сити за Купата на Англия.

„Този месец ще бъде за нас много важен, защото нас ни очакват много трудни мачове срещу силни отбори. В него ще стане ясно какво ще правим ние в бъдеще, но няма да е леко, защото на практика ще играем през три дни. Но като за начало ще е необходимо да започнем с победа над Залцбург и да се класираме за следващият етап на Лига Европа. Това е много важно, защото след това ще се концентрираме върху представянето си в Европа", заяви за Sky Sports Роберто Манчини.

 

  Сподели
73