Шампион на Англия: Не се страхувам да призная, че просех


Н. Гавазов

Шампион на Англия: Не се страхувам да призная, че просех

Петкратният шампион на Англия в състава на Манчестър Юнайтед Патрис Евра разказа за трудното си детство, през което е бил принуден дори да проси.

"Детството ми бе трудно. Имах много братя и сестри и животът на улицата не бе лесен. Спомням си как брат ми Доминик работеше в Макдоналдс. Отидох там, а по време на почивката той ми даваше храната си. Не се страхувам да призная, че просех. Стоях в магазините. Когато хората минаваха покрай мен, аз питах: "Мога ли едно евро?“.  Понякога даваха пари, друг път не. Просто исках да си купя сандвич.

Беше трудно, но щастливо време. Винаги се чувствах късметлия. Не бих променил нищо, бих оставил всичко такова, каквото е, защото ме направи човек, какъвто съм. Някои виждат крайния резултат, виждат суперзвезда. Но всъщност по улиците научих много и това ми помогна да стана силен. Аз не съм жертва. Не ми е тъжно. Не искам да бъда обичан за това, което казвам. Казвам само истината.  Искам да мотивирам децата никога да не се отказват, независимо какво се случва. Ако вярвате в себе си, ще направите всичко. Това е всичко", заяви Евра.

  Сподели
125