Бербатов: Кейн е раздвоен, да премине в Юнайтед


И. Ангелов

Бербатов: Кейн е раздвоен, да премине в Юнайтед

Бившият нападател на Тотнъм и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов сподели мнението си и посъветва Хари Кейн да направи преход от "шпорите" в Юнайтед подобно на него. Според Берба, Кейн не се намира в покой на ума и трябва да приеме възможността да смени отбора. В последните 6 сезона след 278 мача Кейн вкара 181 гола за Тотнъм във всички турнири. 26-годишният спечели 2 пъти Златната обувка и игра финал в Шампионска лига, като до момента му липсва трофей. През март Кейн сподели болката си от липсата на злато в кабинета, като призна, че би напуснал ако почувства, че Тотнъм не върви в правилната посока.

"Последната стъпка за мен бе трансфера в Манчестър Юнайтед и аз знаех, че ще разочаровам много хора, особено феновете на Тотнъм," започна Бербатов пред BBC. "Но аз следвах собствената си пътека. Аз знаех, че ако изпусна шанса си, може да не получа нов.

"Така е във футбола. Понякога трябва да направиш тежки решения. В момента в такава ситуация се намира Хари Кейн, абсолютно същото е. Той е в моето положение и той започна да задава въпроси. Може би главата му не е в покой. Моята също не беше. Беше същото с Ериксен. В последните си срещи той сякаш не беше там. Аз гледах мачовете и виждах, че мисли за друго.

"Кейн е в това положение. Ако има истина в слуховете, всичко е в главата му, 100%. Липсата на трофеи е основният проблем на играчи като Кейн. Той няма да става по-млад. Той иска да погледне назад в края на кариерата си и да види трофеи. Когато гледам Тотнъм и Юнайтед в момента, дори на хартия Тотнъм има по-добри играчи, там хората преминават с притеснения."

  Сподели
174