Де Брюйне: Ще доиграем заради финансовите проблеми


И. Ангелов

Де Брюйне: Ще доиграем заради финансовите проблеми

Звездата на Манчестър Сити Кевин де Брюйне смята, че от Висшата лига ще намерят начин да доиграят настоящата кампания, заради финансовите последици, които потенциално отменяне на сезона може да доведе. От месец март Висшата лига спря заради коронавируса, като до момента ФА не обявява дата и условия за подновяване при неколкократни обсъждания. Последните мнения са за подновяване на лигата на 8-ми юни, при провеждане на срещите на неутрални терени и без публика.

"Моето чувство е, че ще може отново да подновим тренировки в следващите 2 седмици. Правителството иска да поднови футбола възможно най-скоро, за да даде на хората нещо. Всичко ще се довърши без публика, обаче. Това няма да е много интересно за хората, но поне сезонът ще се довърши. Финансовият аспект е прекалено важен за Висшата лига. Ако сезонът не приключи, проблемите ще са сериозни.

"Проблемът е, че имахме ритъм и спряхме изведнъж. Когато лигата продължи, аз няма да гледам над това като продължаване на сезона. Ще е нещо като старт на нов сезон. Аз никога не съм стоял на място толкова дълго в кариерата си, но няма да правя проблем от това. Има по-важни неща в момента. Каквото и да се реши, аз ще съм съгласен с него."

  Сподели
234