Лапорт: Здравето е над всичко


И. Ангелов

Лапорт: Здравето е над всичко

Защитникът на Манчестър Сити Аймерик Лапорте сподели, че най-вече решението за продължаването на Висшата лига ще трябва да зависи от показанията на медицинските екипи, изследващи върпоса. Вчера стана ясно, че ФА смята да подходи към подновяване на кампанията на 8-10 неутрални терена и вероятно при закрити врата.

"За всички нас е различно ако трябва да започнем след една седмица, или след един месец. Скоро новините може да са добри, но най-важно е здравето. Ние чакаме новините от експертите, и това е най-важното. Те са най-добрите в тази работа и трябва да направят най-доброто решение за всички нас. 

"На мен футболът ми липсва много - аз искам да играя и да тренирам, и мисля, че това е първият случай в живота ми, в който не съм играл толкова дълго време. Надявам се скоро да се върнем на терените и в Шампионска лига

"Трудно е в изолацията да не виждам и семейството си, но аз се наслаждавам на престоя с хората, с които съм в карантина в Манчестър - приятелката ми и котката ми. Живея сам от 12-годишен и за мен не е необичайно да съм извън дома. Най-трудното е незнанието кога ще имам възможността да видя семейството си.

Запитан за последната си среща с Реал Мадрид, когато Лапорте получи нова травма в победата на Сити с 2:1:

"Това не беше голяма контузия, само лека. Трябваха ми една или две седмици почивка, и щях да съм на линия за втората среща с тях. Не беше толкова лошо, колкото можеше да е. Всичко - и бедрото, и коляното ми, сега са наред. Когато се върнем аз ще съм в добро физическо състояние. Разбира се, това, което правим сега, е друг вид спорт.

"Трябва ти много повече от бягане. Трябва ти топка в краката, чувството на контакт с тревата. Това го няма вкъщи и затова се надяваме скоро да сме в игра."

  Сподели
128