Арсенал преодоля Уигън и отиде на полуфинал за Карлинг Къп


Л. Михайлов

Арсенал преодоля Уигън и отиде на полуфинал за Карлинг Къп

Арсенал победи Уигън с 2:0 на своя стадион "Емиратс" и се класира за полуфиналите на Карлинг Къп. Резултатът откри Алкарас, който в 42-ата минута си отбеляза автогол и даде преднина "артилеристите" преди почивката. Вторият гол вкара Никлас Бендтнер в 56-ата минута.

Арсенал имаше шанс да поведе още в средата на първото полувреме, но Карлос Вела пропусна да отбележи от чиста позиция. В 40-ата минута съдията Мартин Аткинсън не отсъди явна дузпа за домакините след като футболист на Уигън игра с ръка в наказателното поле. За сметка на това малко по-късно Тио Уолкот центрира от корнер и Алкарас забоде топката с глава в собствената си врата.

След почивката Арсенал вкараха още едно попадение. В 66-ата минута Бендтнер завърши чудесна акция на Вела. Няколко минути след гола датчанинът върна жеста на съотборника си, но Вела не се възползва от създадената възможност. До края на срещата пропуски за "артилеристите" направиха и Самир Насри и Тио Уолкот, но в крайна сметка срещата завърши при резултат 2:0.

  Сподели
128