Денилсон: Ще разказвам на внуците си за Венгер


Н. Гавазов

Денилсон: Ще разказвам на внуците си за Венгер

Бившият халф на Арсенал Денилсон призна, че е безкрайно благодарен на бившия мениджър  на "артилеристите"  Арсен Венгер.

Пристигайки в Арсенал през 2006 г., Денилсон даде големи надежди през първите сезони, но така и не заигра на високо ниво  във Висшата лига. През 2013 г. бразилецът напусна "Емирейтс", като прекара предишните две години под наем.

В началото на своята английска кариера Денилсон се сблъска с депресия и самота, а Венгер стана този, на когото е можел да се облегне.

"Внуците ми ще знаят какво всъщност представлява Арсен Венгер. Казвам това, защото той много ми помогна. Работихме много върху моята тактика и техника и добавих много. Моята игра в пас. Но той също така ми повлия извън терена.

Той знаеше, че съм сам в Лондон. Дойдох в Англия с моя агент, но живеех сам. Венгер постоянно ме канеше в кабинета си, за да ме пита как се справям. Той наистина се грижеше за мен като личност и това много ме впечатли.

Обикновено на треньора не му пука как се чувства играчът. Треньорът мисли: "По дяволите, искам той да си свърши работата и точка". Венгер обаче прояви голяма грижа и доброта към мен.

Следователно за мен той не е просто отличен треньор. Той е най-добрият, с който съм работил, не само заради името му или броя на годините, които е прекарал в Арсенал, но и заради отношението му към мен", заяви Денилсон.

  Сподели
106