Юнайтед се готви да привлече Нойер


Н. Гавазов

Юнайтед се готви да привлече Нойер

Манчестър Юнайтед се явява фаворит за подписа на вратаря на Шалке 04 и националният отбор на Германия Мануел Нойер, съобщава Daily Mail. Според изданието, много е вероятно стражът да смени клубната си принадлежност в края на сегашния сезон, ако не и по-рано. Играчът е недоволен от представянето на съотборниците си и след загубата с 0:5 от Кайзерслаутерн разкритикува футболистите пред себе си.

Интерес към 24-годшния Нойер има и от страна на Байерн Мюнхен, но вътрешните разногласия, които тресат германския шампион правят фаворит за подписа на вратаря Манчестър Юнайтед. Босовете на мюнхенци се изказаха вече за привличането на Мануел, но против това е старши треньора на баварците Луис ван Гаал.

Действащият контракт на Нойер изтича през 2012 година, а неговата трансферна стойност се оценява на 16 милиона паунда. Той е продукт на школата на Шалке 04 и първият си професионален договор с клуба подписва през 2005 година. Един от тримата играчи в Бундеслигата, който играе във всички срещи от първенствот през сезон 2007-08.

FUTBOL TV напомня, че миналата седмица Юнайтед привлече от Олесунд 26-годишният вратар Андерс Линдегаард срещу сумата от 3,5 милиона паунда. Според специалистите, именно датчанина се смята за наследник на Ван дер Саар, но е очевидно, че Сър Алекс разчита и на други варианти.

 

  Сподели
140