Стърлинг: Трябва да добавя още 15 гола


И. Ангелов

Стърлинг: Трябва да добавя още 15 гола

Нападателят на Манчестър Сити Рахим Стърлинг обяви, че се намира на 15 гола от мястото, което иска да стигне, като според него тимът има още едно ниво за подобрение пред себе си в кампанията. Този сезон англичанинът има 20 гола насред всички турнири, но Сити изостава в състезанието за титлата от Ливърпул.

"Бих казал, че съм на 15 гола от там, където искам да съм. Това са целите ми. Искам да имам добра статистика, не само да трупам цифри. В крайна сметка тези цифри трябва да се подкрепят с трофеи, защото след 10 години когато погледнеш назад ти ще искаш да видиш, че головете ти са имали значение, а не са били просто голове за статистиката, без да са донесли злато."

Сити вече спечели Купата на лигата и преследваше ФА Къп преди спирането на сезона.

"Ние имаме още едно ниво да се подобрим. През моя престой в Сити, най-ценното, което научих е стойността на победата. Преди, когато печелех мач, това беше добре, но когато губех разочарованието не беше толкова голямо. Когато загубиш 1 от 15-те си последни срещи в Манчестър Сити, ти не искаш да си в съблекалнята. Това е сякаш се е случило най-лошото нещо на света.

"Това научих тук откакто дойдох и със сигурност това ще остане с мен, не само във футбола, но и във всичко, което правя. Това е манталитет на победител."

  Сподели
216