Бербатов: Обамеянг може да търси трофеи с друг отбор


И. Ангелов

Бербатов: Обамеянг може да търси трофеи с друг отбор

Димитър Бербатов коментира, че ще разбере ако желанието на нападателя на Арсенал Пиер Емерик Обамеянг да печели трофеи може да го отведе в друг отбор. В момента медиите спекулират с бъдещето на 30-годишния габонец, след като договорът му изтича в края на сезон 20-21 г. Ако той не поднови, Арсенал ще трябва да го продаде през идния трансферен прозорец, за да не го пусне безплатно догодина.

"Тази седмица чухме много слухове за бъдещето на Обамеянг, и ще е голям удар за Арсенал ако той напусне отбора. По мое мнение те трябва да направят всичко за да го спрат. Аз го гледах отблизо в Дортмунд и Арсенал, и за мен той е страхотен играч със скоростта си, движението и головете си. Освен това е техен капитан и е много важен за тима. Догодина договорът му изтича и те трябва да направят всичко възможно да го задържат.

"Трябва да питате Обамеянг дали е щастлив в Арсенал, и ако не е, аз мога да го разбера. Футболът е за печеленето на трофеи и всички знаем, че Арсенал играе атрактивно, но много пъти остава без злато. Това може да е разочароващо за играч. Барселона и Реал Мадрид са фаворити за него. 

"Начинът на живот, начинът на игра на футбол, и колегите му - това са нещата, които могат да го задържат. Да си футболист в Лондон е страхотно, това е от най-добрите неща, особено ако си в голям отбор като Арсенал. Единственото, което му липсва е трофей."

  Сподели
217