Инс: Алексис вероятно съжалява, че не е избрал Сити


И. Ангелов

Инс: Алексис вероятно съжалява, че не е избрал Сити

Пол Инс коментира решението на Алексис Санчес да премине в Манчестър Юнайтед вместо в Манчестър Сити през януари, 2018 г. когато чилиецът бе почти подписал договора си с "гражданите". Тогава от "Олд Трафорд" попречиха на Сити да осъществи прехода и привлякоха изненадващо звездата на Арсенал. Последвалите 45 мача за Санчес обаче не бяха добри за Юнайтед, със само 5 вкарани гола преди преминаването му под наем в Серия А и Интер.

Пол Инс коментира ситуацията на 31-годишния: "Преминаването в Юнайтед беше грешка. Залагам, че Алексис сега желае да беше преминал в Сити, както трябваше. Юнайтед никога нямаше да е подходящото място за него. Отборът не беше готов и стилът им не му подхождаше.

"Той очевидно беше отчаян да повлияе на тима. Но вижте как го направи Бруно Фернандеш на "Олд Трафорд". Това искаше Санчес, и това се очакваше от него. Но той не получи достатъчно минути, използваха го извън позицията му, трябваше да се връща все по-назад за топката, да опитва да влияе, и това не беше неговата игра.

"Този трансфер през лятото винаги беше в картите, и аз мислех, че Интер е подходящо място за него, но отново той не се вписва. Къде да играе в тази система на Антонио Конте 3-5-2? Имате Ромелу Лукаку и Лаутаро Мартинес в нападение. Няма място за Санчес.

"Футболът е забавна стара игра, обаче. Санчес определено може да се върне в Юнайтед, да изглежда страхотно в тренировки, и изведнъж да се окаже, че е важен за плановете в крайна сметка. Не бих отрекъл възможността да стане ключов играч следващия сезон."

  Сподели
213