Ливърпул няма да се бори за Санчо


Н. Гавазов

Ливърпул няма да се бори за Санчо

Ливърпул реши да не се бори за крилото на Борусия Дортмунд Джейдън Санчо.

Босовете на Борусия вече търкат ръцете си в навечерието на летния трансферен прозорец, очаквайки битка между най-големите европейски клубове за Санчо, чиято продажбата може да донесе на Дортмунд най-малко 100 милиона паунда.

Ливърпул обаче реши да се въздържа от участие в този търг. Според Daily Mirror,  клубът от Мърсисайд няма да пречи на конкурентите си от Манчестър Юнайтед или Челси по отношение на трансфера на Санчо.

Джейдън бе свързан с отбора на Юрген Клоп през последните месеци, но Ливърпул дори не следи  развитието на събитията около 20-годишния футболист на националния отбор на Англия.

Тази пасивност на Ливърпул се дължи на факта, че "червените"  смятат цената за Санчо за твърде висока. Освен това мърсисайдци са уверени, че ще запазят атакуващото си трио в лицето на  Роберто Фирмино, Мохамед Салах и Садио Мане, което означава, че за Джейдън няма гарантирано място в стартовия състав.

Що се отнася до Юнайтед и Челси, двата клуба вече са в контакт  с лагера на Санчо. Самият Джейдън е готов да се завърне във Висшата лига, така че други кандидати за бившия юноша на  Манчестър Сити - като Реал Мадрид или Байерн Мюнхен - нямат много шансове.

  Сподели
180