Шевченко: Тази криза напомня на Чернобил


И. Ангелов

Шевченко: Тази криза напомня на Чернобил

Бившият нападател на Челси Андри Шевченко, който в момента се самоизолира в Англия, сподели мнението си, че вижда настоящата карантина с коронавируса като подобна на ситуацията с ядрения инцидент Чернобил от 1986-та година. Украинският треньор си спомни, че е бил изнесен от родния си дом в Киев на 9-годишна възраст след инцидента в Припят.

"Аз съм близо до Лондон, живея точно извън града. Вече съм заключен близо 10 дни. Ние живеем през този труден период с надежда, че нещата ще се подобрят. Единственото решение е да уважаваме правилата, поставени от правителството, да стоим у дома и да дадем шанс на докторите да вършат работата си.

"Всички лекари по света вършат страхотна работа, както и сестрите, доброволците. Благодарим на всички, че правите толкова много за нас. Вие сте героите на нашето време, наистина.

"Аз имам опит с подобна ситуация защото бях на 9 години когато се случи аварията в централата Чернобил. Беше трудно време. Единственото решение е да вярваме в мерките на правителството. Ние не трябва да правим глупави неща, и особено да напускаме домовете си.

"Не знаем дали имаме вируса или не. Има много хора, които са заразени и носят вируса, но не проявяват симптоми и заразяват други хора. Ние не трябва да мислим само за себе си, а и за хората, които можем да заразим."

  Сподели
172